ישיבת "אשרי האיש" הממוקמת בירושלים, בשכונת בית-וגן, שכונה שקטה ורגועה, בעלת אוכלוסייה מגוונת האוהדת את הישיבה ומחוברת עמה, נוסדה בשנת תשנ"ט 1999 ע"י הרב יוסף צבי בן-פורת, העוסק זה עשרות שנים, בהעברת התורה וערכיה, לאנשים שלא זכו ללומדה בילדותם ובשנות נעוריהם. לאור ניסיונו במסגרות שונות, הקים את המסגרת הייחודית לציבור אינטלקטואלי החפץ ללמוד בצורה אינטנסיבית את יסודות התורה שבכתב ושבעל פה. את הפילוסופיה והמוסר של היהדות ואת ההלכה של היום – יום. לימוד משנה בצורה מעמיקה והבנת הגמרא באופן למדני ישיבתי. כל מסכת נלמדת מראשיתה ועד סופה.

הרה"ג יוסף בן פורת

ראש הישיבה, הרה"ג ר' יוסף צ. בן-פורת, הוא ממייסדי עולם התשובה בישראל ועוסק מזה עשרות שנים בהפצת תורה ובקירוב רחוקים.
פרט לניהול ישיבת "אשרי האיש" לבעלי תשובה, הרב מוסר הרצאות ושיעורים ברחבי הארץ והעולם, מגיש תכנית בערוץ "הידברות", ומרצה בכנסים וסמינרים.
הרב אף "מאמץ" קהילות יהודיות ברחבי העולם שהתרחקו מהמסורת ברבות השנים ופועל לקרב אותם ליהדות 
בצעירותו, הרב למד בישיבת "פוניבז' " בבני ברק, שם שימש את גדול הדור הגאון ר' אליעזר מנחם מן ש"ך זצוק"ל. לאחר מכן הוא למד בישיבת "מיר" בירושלים, שם שימש את הגאון, ראש הישיבה, הגר"ח שמואלביץ' זצוק"ל.
בשנת 1984 מונה לשמש כראש המחלקה הישראלית בישיבת "אור שמח" בי-ם, הישיבה הראשונה בישראל לחוזרים בתשובה.
בשנת 1999 הקים את ישיבת "אשרי האיש" לבעלי תשובה בשכונת בית וגן בירושלים.

מבחן מסכת גיטין - גדולי הדור

קציר חיטים תשפא

אפיית מצות תשפ"א

ישיבת אשרי האיש

אודות הישיבה

קהל יעד

לישיבה מתקבלים רק יוצאי צבא, היא מיועדת לבעלי תשובה, בעלי רקע חילוני לחלוטין. רוב הלומדים הינם בוגרי אקדמיה: רופאים, מהנדסים, עורכי דין, אדריכלים, מתמטיקאים ואף נגנים בתזמורת הפילהרמונית. הם מגיעים לאחר תום הלימודים ולפעמים, גם אחרי גיל שלושים, לאחר מסע ברחבי תבל. יש בודדים המגיעים, לאחר סיום התיכון. התלמידים מגיעים מכל רחבי הארץ, ומכל שכבות האוכלוסייה. חלקם אף הגיע מעבר לים: ארה"ב, קנדה, מקסיקו, ברזיל, ספרד, מרוקו, טורקיה ודרום אפריקה.

תעסוקה ופרנסה

הישיבה משתדלת לשלב את הבחורים ואת האברכים במסגרות שהם יכולים להתחיל ללמד גם אחרים, ואפילו בבתי ספר ובתלמודי תורה. ואכן, יש מבוגרי הישיבה שמשמשים כמורי-הוראה, רבני קהילות, מורים בתיכון. מספר ניכר של בוגרים קיבלו הסמכה כרבני שכונות וערים מהרבנות הראשית.
הישיבה עוזרת להם למצוא שידוך מתאים ובעזרת ה' כל הבוגרים בנו בתים לתפארת!
הישיבה מעודדת את האברכים לשלב עבודה ולימודי תורה. יש מביניהם: רופאים, רופאי שיניים, עורכי דין, חוקרים, רואי חשבון, אנשי עסקים, יזמים ועוד.

קשר עם המשפחה והחברה

מתוך מודעות למתרחש בחייו המשפחתיים של החוזר בתשובה, והקושי שנוצר ביחסיו עם ההורים והאחים, מושקעת עבודה רבה בשיפור הקשר. ואמנם, ההורים באים לבקר בישיבה, והבנים, ממשיכים לבקר בבית ואפילו, בשבתות, התלמידים נוסעים למשפחתם וההורים באים להתארח בבית ראש הישיבה. הישיבה מעודדת את התלמידים להזמין לשבתות ולחגים חברים חילונים מן העבר, כדי שיתרשמו ויחוו כיצד נראית שבת אמתית של "מנוחה וקדושה", חגים ומועדים רוויי שמחה.
הישיבה שוכרת דירות בשכונת בית-וגן, בהם מתגוררים בחורי הישיבה. וכמקובל בכל ישיבה, הם זוכים לכלכלה מלאה.

מרצים שהופיעו בישיבה

מתוך רצון להכיר לתלמידים את עולם התורה הופיעו בפניהם מגוון של רבנים, ביניהם הגאונים: הרב אלישייב, הרב שטיינמן, הרב משה שטרנבוך, הרב מרדכי אליהו, הרב אליהו בקשי-דורון, הרב יצחק יוסף, הרב אשר וייס, הרב גבריאל טולידנו, הרב אליעזר בן-דוד, האדמו"ר מביאלה, האדמו"ר מטולנא, הרב מנשה "הקטן" קליין, הרב יעקב הלל, הרב משה שפירא, הרב דוד לאו,  הרב אריה שטרן, הרב דוד פינטו, הרב שלמה זעפרני, הרב אפרים לניאדו מסאו-פאולו, ועוד רבים.

מוסר

בתוכנית הלימודים מושם דגש רב, על לימוד המוסר ובניית האישיות של התלמיד. תיקון המידות, וקניית הנהגה של דרך ארץ וסובלנות כלפי כל איש ואישה, יהודי או נוכרי, ניצבים בראש סולם הערכים בישיבה, ברוחו של רבי עקיבא "ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה"!

התערות בחברה

בשבתות ובחגים, מתארחים התלמידים אצל משפחות נכבדות בשכונה, בהן ראשי ישיבות ורבנים, אנשי מדע ואנשי עסקים. וכך, לומדים את אורחות החיים מסביב לשולחן השבת, ואת ההתנהגות הנאותה כלפי האישה והילדים